Een kwalitatief hoogwaardige matrijs of matrijzen zijn essentieel als u een kunststof product laat maken

Vervaardigen van een matrijs is doorgaans kostbaar en kan lang duren. Wij houden elke stap in kunststof productie zo voordelig mogelijk – dus ook de matrijs.

Door alles in eigen huis te realiseren zijn wij in staat de matrijskosten te minimaliseren. Een van onze specialiteiten is het vervaardigen van twee of meer totaal verschillende producten in één matrijs.

Bij een nieuw ontwerp biedt dit alles grote voordelen: snel en heel voordelig dus!

Vonk bank

Stalen spuitgietmatrijzen

Voor de grote series of voor bepaalde type kunststoffen bouwen wij stalen spuitgiet matrijzen. Van enkelvoudige tot meervoudige matrijzen of zelfs combinatiematrijzen zodat voor meerdere verschillende kunststofdelen slechts 1 matrijs gebouwd hoeft te worden.

Matrijs garantie en onderhoud

In onze eigen gereedschapsmakerij kunnen wij de matrijzen altijd in topconditie houden zodat uw productie nimmer in gevaar komt. Voor en na gebruik wordt de matrijs goed geïnspecteerd en ingevet zodat er geen corrosie plaatsvindt. Met sommige matrijzen maken we zelfs wel een miljoen schoten!  Nog meer weten over een matrijs kijk hier.

Kwaliteit

Hoogwaardige matrijzen zijn essentieel voor een succesvolle productie van uw kunststof product. Dupo Plastics biedt het voordeel van een eigen matrijzenmakerij, waarin het matrijzen;

  • ontwikkelt
  • bouwt
  • ermee proefspuit
  • en waar nodig verder optimaliseert

Ons team van gereedschapsmakers en engineers is bij elke stap in het proces nauw betrokken en zorgt dat alles tot in de puntjes goed geregeld is. Niet alleen heeft u uiteindelijk het product dat u wilt maar is het ook nog eens optimaal maakbaar voor de spuitgieter. Een goed afstemming tussen ontwerp, matrijzenmaker en spuitgieter is van groot belang. Dit biedt een optimaal productiegereedschap waarmee hoge kwaliteitsproducten geleverd worden. Dupo Plastics neemt al die zorg uit handen!

Zelf matrijzen maken

Veel kunststofproducenten besteden matrijsbouw uit en kunnen niet concurreren met het kostenvoordeel, flexibiliteit en snelheid die wij bieden. Hierdoor betaalt u bij hen onnodig hoge initiële matrijskosten en moet u vaak lang wachten totdat uw product in productie gaat. Uw grootste kostenpost is dan al gemaakt voordat er maar iets geproduceerd is.

In eigen beheer, alles onder 1 dak

Dupo Plastics biedt hoogwaardige matrijzen tegen lage kosten. We doen geen concessies aan kwaliteit. Omdat wij matrijzen in eigen beheer bouwen, is een aanzienlijke kostenbesparing mogelijk.

Onze kwaliteit houdt niet op bij de matrijs, maar omvat het gehele productieproces

  • van idee optimalisatie tot matrijs,
  • van product tot levering.

Elke stap is toegespitst op kwaliteit en duurzaamheid.

Wij optimaliseren elke productie stap en schakelen deze naadloos aan elkaar. Zo garanderen wij u een doordachte matrijsconstructie en een ongekend betrouwbaar en solide eindproduct, tegen concurrerende kosten. Daarnaast denken we met u mee met het productontwerp om deze op de meest optimale manier in de matrijs te leggen zodat er zo min mogelijk staal of aluminium nodig is.