Productie proces

 

Ontwerp, concept en optimalisatie

U levert uw productontwerp, wij voeren het voor u uit. Door vele jaren ervaring in kunststofproductie en spuitgieten kan Dupo Plastics uw productontwerp naadloos omzetten in een spuitgietbaar 3D-ontwerp.

Niet elk product laat zich zomaar spuitgieten in kunststof en daarnaast is het bepalen voor de soort kunststof ook cruciaal. We helpen de haalbaarheid te beoordelen, wijzen op verbeterpunten en schaven desgewenst de scherpe randjes eraf, soms letterlijk.

text

 

Vervaardigen van de matrijzen

Op basis van het 3D-productdesign maken wij uw spuitgietmatrijzen.
De matrijsconstructie wordt vervaardigd aan de hand van gedetailleerde 3D-matrijstekeningen, welke wij inhouse realiseren. Elk productdetail vindt zo zijn weerslag in de matrijs. Onze grondige kennis van het spuitgietproces en ervaring met moldflow-analyses stelt ons in staat hindernissen in de productie een stap voor te zijn met een gedegen matrijsopbouw. Na de proefspuiting en uw goedkeur volgt de daadwerkelijke productie.

text

 

Kunststof spuitgieten massa productie

Wij produceren elk component van uw kunststof eindproduct in onze eigen fabriek in Nederland (Enschede). Ons machinepark bestaat voornamelijk uit Arburg machines met 20 tot 200 ton sluitkracht en max shotgewicht van circa 475 gram. Volautomatisch 24 uur en 7 dagen in de week met onbemande robots. Nadat het spuitgieten is voltooid, wordt uw product desgewenst verder afgewerkt voor een fraai eindresultaat, bijvoorbeeld met technieken als nat lakken, bedrukken en printen.

text

 

Assemblage en kwaliteitscontrole

Na productie en assemblage worden uw producten uitvoerig gecontroleerd aan de hand van de vooraf gesteld specificaties. Wij garanderen een snelle en efficiënte levering. Afhankelijk van uw wensen, spreken wij een levertijd en locatie af. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

text

 

Verpakken en verzenden

Uw product word zorgvuldig verpakt. Eventueel op aanvraag in uw eigen verpakking. Wij maken gebruik van lokale logistieke partners met een hoge service graad.

text

 

Voorraad

Om de snelheid, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid te verhogen is het mogelijk uw producten op voorraad te houden. Met afroepopdrachten kunt u de producten bestellen afhankelijk van de behoefte. Zo komt u nooit zonder kunststof onderdelen te zitten en ondervindt uw productieproces geen hinder.

Wij werken o.a. samen met: